Cum poți pleca în călătorii lungi fără a da faliment?

Cum poți pleca în călătorii lungi fără a da faliment?

 

Normalmente intrând pe un job board, intenționăm să ne găsim un job permanent, care ne va întemnița într-un birou pe ceva timp. Acum să ne imaginăm că v-ați pornit într-o călătorie de lungă durată și credeți că poate n-ar strica să mai faceți rost de niște bani. Ce puteți face într-o asemenea situație?

 

Indiferent de formarea Dumneavoastră profesională, există pagini web care v-ar putea ajuta în situații dificile, din punct de vedere financiar.

 

Upwork.com este locul unde se adună freelancerii de pretutindeni. O companie care a rezultat din alipirea a două site-uri gigantice pentru freelanceri, iar la moment este site-ul numărul 1 pentru cei ce doresc să se regăsească la un oarecare moment, să devină copywriteri sau să renunțe la oficiu și să lucreze călătorind. Aceștia au posibilitatea să lucreze mergând în tren sau autocar spre o nouă destinație exotică.

 

Fiverr.com – o altă platformă, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a câștiga un venit fără a merge la birou. Algoritmul acestui site este puțin diferit de cel menționat anterior, însă efectul este similar.

 

Vă puteți folosi și de agregatoarele de locuri de muncă, în cazul în care călătoriți în UE și sunteți cetățean român, puteți întotdeauna opta pentru serviciile acestora. Agregatoarele și-au asumat responsabilitatea de intermediar între persoana care are nevoie de un job și Job Boardurile de pe  Internet, plasează ofertele. Agregatoarele compilează informația relevantă din întregul Net, care ține de un domeniu anumit, o stochează și o afișează utilizatorului. Niște agregatoare care au priză la public în România și Europa sunt ro.jooble.org, monster.com și ro.indeed.com.

 

Puteți întotdeauna trage cu ochiul peste ofertele pe care le au agregatoarele, pentru că adesea veți putea găsi oferte pentru freelanceri sau pentru angajare de scurtă durată, fapt care vă va ajuta să faceți un ban în plus timp ce călătoriți.

Spune ce crezi