Termeni și condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII CREATIVEJOB – 25/05/2018

1.  Aspecte Generale

Prezentele Termeni și Condiții („Termeni și Condiții”) guvernează raporturile dintre COHA DEVELOPMENT S.R.L., o societate cu răspundere limitată, cu sediul în Str. Arieșul Mare, Nr. 5, Sector 6, București, România („Societatea” sau „Noi”) și persoanele care utilizează („Utilizatorul”) pagina de internet www.CreativeJob.ro („Site-ul” sau „CreativeJob.ro”) și/sau serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului („Serviciile”).

Accesarea și utilizarea Site-ului CreativeJob, inclusiv a oricărei pagini sau secțiuni componente ale acestuia, sau a oricărui Serviciu furnizat prin intermediul Site-ului CreativeJob se poate face numai în conformitate cu prezentele Termeni și Condiții.

PENTRU UTILIZAREA SERVICIILOR, PUTEM SOLICITA UTILIZATORULUI SĂ ÎȘI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA ACEȘTI TERMENI ȘI CONDIȚII PRINTR-O ACȚIUNE SPECIFICĂ, CARE ARE SEMNIFICAȚIA UNUI CONSIMȚĂMÂNT NEECHIVOC (E.G. BIFAREA CĂSUȚEI SPECIFICE „AM CITIT ȘI SUNT DE ACORD CU TERMENII ȘI CONDIȚIILE CREATIVEJOB”).

BIFÂND O ANUMITA CĂSUȚĂ, UTILIZATORUL:

A.  ÎȘI DĂ ACORDUL, ÎN MOD EXPRES, SĂ RESPECTE TOATE CLAUZELE DIN ACEST SET DE TERMENI ȘI CONDIȚII, PRECUM ȘI ORICE ALȚI TERMENI ȘI CONDIȚII SPECIFICE APLICABILE SERVICIILOR;

B.  IA LA CUNOȘTINȚĂ DE CONDIȚIILE DE PRELUCRARE A DATELOR PERSONALE CONFORM POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE, CARE SE POATE GĂSI LA ADRESA https://www.creativejob.ro/politica-de-confidentialitate/

Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces și utilizare a Serviciilor, Utilizatorii trebuie să verifice la momentul fiecărei accesări a Site-ului CreativeJob termenii și condițiile de utilizare.

Chiar dacă omiteți să analizați termenii și condițiile, dar utilizați CreativeJob.ro, vom considera că ați acceptat acest set de Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestora).

Dacă nu sunteți de acord cu prevederile din acest set de Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestuia), vă rugam să nu utilizați, sau după caz, să încetați utilizarea Site-ului CreativeJob sau a Serviciilor oferite de Noi, după caz.

2.  Serviciile CreativeJob

Serviciile oferite de CreativeJob.ro („Platforma CreativeJob”) se adresează (i) Utilizatorilor, persoane fizice, care vizitează Platforma CreativeJob, (ii) Utilizatorilor care caută un loc de muncă („Utilizatori Candidați”) și (iii) Utilizatorilor, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, care postează locuri de muncă sau caută Utilizatori Candidați pentru anumite locuri de muncă („Utilizatori Recrutori”).

Serviciile CreativeJob includ site-ul: creativejob.ro

2.1.  Crearea contului de Utilizator, parole și responsabilități

Utilizatorii Candidați pot folosi anumite facilități oferite de Platforma CreativeJob și fără a avea un cont de Utilizator.

Pentru a beneficia, de toate Serviciile oferite de Platforma CreativeJob, Utilizatorii (fie Utilizatori Candidați, fie Utilizatori Recrutori) trebuie să își creeze un cont pe Platforma CreativeJob, completând formularele disponibile în interfața secțiunii „ÎNREGISTRARE”.

În cazul Utilizatorilor Candidați, crearea contului de Utilizator se poate face și prin intermediul contului de utilizator pe platforma de socializare Facebook, Google și LinkedIn, caz în care Plaforma CreativeJob va prelua anumite date publice ale Utilizatorului aferente contului său de Facebook, Google și LinkedIn.

După finalizarea procesului de creare a contului de Utilizator, Utilizatorul va primi pe adresa de e-mail furnizată un link necesar pentru activarea, verificarea și validarea datelor de contact.

Pentru a folosi Serviciile oferite de Platforma CreativeJob, este necesar să:

a.  furnizați date adevărate, exacte și complete despre dumneavoastră, prin completarea câmpurilor din formularul de înregistrare pentru crearea contului de Utilizator;

b.  actualizați, atunci când situația o cere, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete în orice moment. Înțelegeți să faceți această actualizare în cel mult 30 de zile de la data la care s-au produs schimbările.

În cazul Utilizatorilor Recrutori, CreativeJob va verifica corectitudinea codului fiscal înregistrat pe site-ul Ministerului de Finanțe, www.mfinante.ro. Pentru persoane juridice, Utilizatorii Recrutori au obligația de a ne transmite informații reale referitoare la denumire, adresa, e-mail, telefon, nume și prenume persoana de contact și cod fiscal. Persoanele juridice – Utilizatorii Recrutori, avand cont activ pe CreativeJob trebuie să fie activi din punct de vedere fiscal (astfel, societatile Utilizatorilor Recrutori – Angajatori nu pot fi radiate, suspendate, lichidate). Acest criteriu nu include și societățile în insolvență.

Companiile care recrutează pentru străinătate au obligația să trimită Certificatul de Înregistrare eliberat de Registrul Comerțului cu domeniul de activitate plasarea și recrutarea de personal.

Utilizatorii Recrutori care au sediul în străinătate au obligația ca, la momentul înregistrării pe site, să ne trimită o copie a documentului care atestă înregistrarea în statul de rezidență.

Prin sondaj, reprezentanții CreativeJob pot solicita documente privind domeniul de activitate al Utilizatorului Companie, dacă persoana de contact este împuternicită să reprezinte Compania sau poate verifica corectitudinea adresei de email indicat în formularul de creare a contului de Utilizator.

Dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, CreativeJob are dreptul să suspende, să blocheze sau să șteargă contul dumneavoastră și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a Platformei CreativeJob. În cazul informatiilor eronate sau a încercărilor de fraudare ale Utilizatorilor Recrutori (inclusiv pentru obținerea de anunțuri gratuite oferite de CreativeJob), CreativeJob are dreptul, oricând pe durata relației contractuale, să retragă gratuitățile oferite sau de a înceta relația contractuală, fară nicio responsabilitate suplimentară față de Utilizatorii Recrutori aflați în culpă.

CreativeJob NU are obligația de a verifica în avans materialul publicat de către Utilizatori. CreativeJob nu răspunde în niciun mod cu privire la informațiile și datele postate, difuzate sau transmise de către Utilizatorii săi. Dacă i se solicită de către un Utilizator, CreativeJob poate investiga și verifica afirmațiile și poate hotărî dacă informațiile respective trebuie îndepărtate.

2.2.  Utilizatori Candidați

Utilizatorii Candidați își pot crea cont de Utilizator doar dacă au la data creării contului cel puțin vârsta de 16 ani. Accesarea Platformei CreativeJob și utilizarea Serviciilor nu este permisă persoanelor sub 16 ani.

CreativeJob este o platformă de recrutare online care vă acordă posibilitatea de a vă crea un CV sau a înregistra un CV, inclusiv scrisori de intenție, în baza noastră de date.

De asemenea, ca parte a Serviciilor oferite, dacă ne solicitați, vă putem oferi asistență prin intermediul consultanților noștri pentru redactarea și publicarea unui CV în contul dvs. de Utilizator. Cu acordul dvs. unul dintre consultanții noștri vor putea redacta și posta în contul dvs. de Utilizator CV-ul de care aveți nevoie. Puteți oricând apoi să editați informația astfel publicată.

CV-urile încărcate în Platforma CreativeJob, precum și datele dvs. de contact pot apoi fi făcute disponibile Utilizatorilor Companii pentru scop de recrutare. În acest sens, Utilizatorii Candidați au trei opțiuni:

a.  Vă puteți înregistra CV-ul în baza noastră de date și, puteți să nu îl faceți public pentru Utilizatorii Recrutori – la momentul înregistrării contului de utilizator, în mod automat, datele din CV-ul dvs. sunt setate ca fiind publice, puteți ulterior să le faceți confidențiale. Setând CV-ul ca fiind confidențial, puteți aplica pentru job-uri, însă CV-ul dvs. nu va putea fi vizualizat decât de Utilizatorii Recrutori care v-au achiziționat CV-ul când încă era public, de către Utilizatorii Recrutori la ale căror anunțuri ați aplicat în trecut și de către Utilizatorii Recrutori la care veți aplica în viitor.

b.  Puteți face public CV-ul pe Platforma CreativeJob – în acest caz Utilizatorii Recrutori care au acces la baza de date a Platformei CreativeJob vor avea acces la CV-ul dvs. Dacă vor dori, aceștia ne pot solicita deblocarea datelor dvs. de contact și veți putea fi contactați de către aceștia. Pentru a putea face CV-ul public, puteți folosi opțiunea ‘CV vizibil’, disponibilă în secțiunea de ‘Setări cont – Editare CV’. Puteți oricând să vă modificați opțiunea și să vă faceți CV-ul confidențial folosind opțiunea ‘Dezactivează vizibilitatea’, disponibilă în secțiunea de ‘Setări cont – Editare CV’.

c.  Puteți face public CV-ul dumneavoastră pe internet, prin rețelele și serviciile de căutare de tipul Google.com, search.yahoo.com și altele – CV-ul dumneavoastră va fi disponibil către aceste motoare de căutare, precum și către medii sau surse on-line de căutare pe Internet. Totuși, datele dumneavoastră de contact (nume, email, telefon, adresa) nu vor fi disponibile pe aceste motoare de căutare. Pentru avea acces la aceste date, persoanele care accesează CV-ul dvs. pe motoarele de căutare pe Internet trebuie totuși să își creeze un cont de Utilizator în Platforma CreativeJob. Pentru acest lucru, puteți folosi opțiunea de ‘CV vizibil’, disponibilă în secțiunea de ‘Setări cont – Editare CV’

Încercăm să limităm accesul la baza noastră de date doar angajatorilor, firmelor de resurse umane, managerilor de personal, specialiștilor în HR, dar nu garantăm că alți terți nu pot avea acces la baza noastră de date. CreativeJob nu își asumă responsabilitatea asupra utilizării CV-urilor de către terțe părți care au accesat CV-urile cât timp acestea sunt în baza noastră de date.

Puteți să vă dezactivați CV-ul din baza noastră de date oricând sau, dacă doriți, să vă ștergeți chiar contul de Utilizator. În cazul în care dezactivați CV-ul din baza de date sau vă ștergeți contul de utilizator, Utilizatorii Recrutori nu vor mai avea acces la datele dumneavoastră.

Totuși, ca parte a Serviciilor furnizate de Platforma CreativeJob, Utilizatorii Recrutori care au accesat facilitatea de acces la CV-uri pot descarca sau transmite informația disponibilă în Platforma CreativeJob pe propriile medii de stocare. În acest caz, chiar dacă noi vom șterge datele dvs. din baza noastră de date, Utilizatorii Recrutori vor putea avea acces în continuare la datele dvs. în cazul în care le-au descărcat, copiat sau extras din baza de date a Platformei CreativeJob. În calitatea lor de operatori, Utilizatorii Recrutori sunt în mod independent responsabili de modul în care utilizează datele dvs. pe care le accesează prin intermediul Platformei CreativeJob.

Unele companii care au ales să își facă publice anunțurile de recrutare prin intermediul Platformei CreativeJob pot înțelege că este mai simplu să prezinte o realitate înșelătoare, incompletă, incorectă sau agresiv orientată spre alte categorii sociale. Prezentele reguli impun corectitudine din partea angajatorilor, însă nu toți Utilizatorii Recrutori înțeleg să respecte regulile. Ar trebui deci să discerneți înainte de a folosi informația cuprinsă în aceste anunțuri înainte a merge la un interviu, de a vă angaja sau de a realiza o investiție sau orice alta acțiune care implică folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terți. Vă rugăm să ne contactați în situația în care aflați de existența unor astfel de anunțuri.

2.3.  Utilizatori Recrutori – Angajatori

CreativeJob va asigura accesul pe bază de parolă la contul de Utilizator creat pe Platforma CreativeJob. Prin intermediul CreativeJob, Utilizatorii Recrutori pot căuta și selecta Utilizatori Candidați în vederea angajării.

2.3.1.  Cum se pot publica anunțuri de recrutare (joburi) pe Platforma CreativeJob

Anunțurile pot fi afișate pe Platforma CreativeJob pe o perioadă de minim 45 de zile. Alegeți unul dintre pachetele de prețuri care corespund nevoilor dvs de recrutare pe CreativeJob. În aceeași zi, jobul dumneavoastră este trimis către aprobare/validare și aprobat/validat sau nu. Profilul jobului din anunțul validat spre publicare (Utilizatorul Recrutor a dat click pe butonul de publicare anunț) nu mai poate fi modificat după ce anunțul a fost afișat pe Platforma CreativeJob și/sau a fost trimis către Utilizatorii Candidați.

2.3.2.  Politica „anunțuri gratuite” pentru Utilizatorii Recrutori – Angajatori nou-înregistrați

CreativeJob poate oferi, la alegerea sa, pachete gratuite pentru publicarea anunțurilor de angajare pe Platforma CreativeJob, oferta fiind disponibila doar Utilizatorilor Recrutori înregistrați pentru prima dată pe Platforma CreativeJob, care completează în mod corect și complet datele de înregistrare, în condițiile în care nu există suspiciuni de fraudare a sistemului. De exemplu, anunțul gratuit tip FREE (valabil 45 de zile) se primește doar la prima înregistrare a unei companii/grup de companii/persoană de contact, și nu și la înregistrări ulterioare ale conturilor conexe, CreativeJob rezervându-și dreptul de a refuza acordarea unei astfel de gratuități, în cazul identificării unei identități cu o societate care a beneficiat deja de un astfel de anunț.

În urma analizei interne a Utilizatorilor Recrutori nou-înregistrați pe Platforma CreativeJob, ne rezervăm dreptul de a refuza acordarea pachetelor gratuite.

Anunțurile gratuite pot avea același regim de valabilitate în timp ca și anunțurile cu plată și pot fi publicate numai în numele Utilizatorului Recrutor înregistrat în Platforma CreativeJob.

De asemenea, ne rezervăm dreptul să refuzam spre publicare sau să cenzurăm în orice alt fel anunțurile care sunt contrare legii sau bunelor moravuri, sau care conțin un limbaj licențios. Spre exemplu, nu vom accepta anunțuri de operatoare video-chat, masaj erotic sau altele asemănătoare.

În acest sens, acceptați și sunteți de acord cu faptul că veți respecta regula bunei credințe atunci când concepeți și publicați anunțul de recrutare. Astfel, vă obligați să nu publicați anunțuri incomplete, incorecte sau discriminatorii și să nu condiționați ulterior selecția Utilizatorilor Candidați decât de acele reguli prezentate în anunțul de recrutare publicat de respectarea legislației aplicabile incidente.

În situația în care nu veți respecta aceste reguli, înțelegeți și sunteți de acord cu faptul ca CreativeJob are dreptul de a vă restricționa accesul la Serviciile sale. În cazul restricționării accesului Utilizatorilor Recrutori care au accesat Servicii plătite, aceștia vor avea dreptul la solicitarea restituirii părții de tarif corespunzătoare perioadei restricționate.

2.3.3.  Alegeți să căutați CV-uri ale unor Utilizatori Candidați disponibile în Platforma CreativeJob

Alegeți unul dintre pachetele de preturi care corespund numărului de CV-uri pe care le puteți vizualiza în baza de date a Platformei CreativeJob. Plătiți prețul Serviciului. Puteți căuta prin toate CV-urile publice din baza de date. Puteți vizualiza oricâte CV-uri fără date de contact. În funcție de pachetul de Servicii ales, puteți vizualiza datele de contact a unui anumit număr de CV-uri.

În toate cazurile, înțelegeți și sunteți de acord cu faptul ca nu veți folosi datele cuprinse în CV-urile Utilizatorilor Candidați decât pentru scopul unic de recrutare de personal pentru compania care a publicat anunțul de recrutare.

Unii candidați care au ales să își introducă CV-urile în baza de date a Platformei CreativeJob pot înțelege că este mai simplu să prezinte o realitate înșelătoare, incompletă, incorectă sau agresiv orientată spre alte categorii sociale. Ar trebui deci să discerneți înainte de a folosi informația cuprinsă în aceste CV-uri înainte a face o angajare, o investiție sau orice altă acțiune care implică folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terți. Vă rugăm să ne contactați în situația în care aflați de existenta unor astfel de CV-uri.

2.3.4.  Abonamente, plata abonamentelor, și alte tranzacții

Accesul la unele Servicii furnizate Utilizatorilor Recrutori poate să fie permis doar după plata unui abonament. Toate plățile, incluzând prin aceasta taxele aplicabile acestor plăți, vor fi realizate pe baza de factura proforma sau, la solicitarea dvs., pe baza de factura fiscala în contul indicat de CreativeJob. Accesul la unele dintre Servicii nu va fi permis decât după momentul la care se confirmă transferul de bani în contul CreativeJob.

Platforma CreativeJob poate fi folosită, de unii dintre partenerii săi de afaceri, drept bază pentru vânzarea sau promovarea unor produse și servicii. În această situație, contractul care va reglementa contractul dintre dvs. și furnizorul de produse și servicii respectiv se va încheia între dvs. și respectivul furnizor de produse și servicii și nu între dvs. și CreativeJob.

În situația în care doriți încetarea furnizării serviciului către dumneavoastră, înțelegeți și sunteți de acord cu faptul că plățile deja efectuate nu sunt și nu vor fi returnate.

Serviciile furnizate de CreativeJob au la bază un anumit număr de anunțuri sau CV-uri publice cu date de contact. CreativeJob își poate schimba prețul stabilit pentru furnizarea serviciului, la fel cum poate modifica orice altă clauză a prezentului acord, la încetarea perioadei inițiale a contractului.

Acceptați și sunteți de acord ca orice întârziere în plata sumelor de bani către CreativeJob va constitui o încălcare a prevederilor prezentului acord. În condițiile în care CreativeJob își rezervă dreptul să adopte și alte atitudini permise de lege sau contract, sunteți de acord și înțelegeți să RAMBURSAȚI ÎN TOTALITATE CĂTRE CREATIVEJOB TOATE COSTURILE ȘI CHELTUIELILE CARE POT REZULTA ÎN LEGĂTURĂ CU RECUPERAREA SAU ÎNCERCAREA DE RECUPERARE A ACESTOR SUME NEPLĂTITE.

Acceptați și sunteți de acord că postarea unui anunț pe site-ul CreativeJob înaintea efectuării unei plăți către CreativeJob echivalează cu intrarea într-o relație contractuală cu CreativeJob, dând naștere obligației echivalente de plată a respectivului anunț.

După scurgerea termenului agreat de plată a unei facturi proforme si/sau a unei facturi fiscale, asa cum este acesta înscris în respectiva factură, CreativeJob este îndreptățit să restricționeze accesul până la efectuarea plății. Neplata la termen poate da naștere la calculul de penalități de întârziere în cuantum de 0.1% per zi de întârziere, calculat până la plata sumei integrale.

Acest lucru nu are repercursiuni și asupra anunțurilor care vor rămâne în continuare active: candidații vor putea în continuare să aplice la anunțurile active ale companiei, urmând să aveți acces la CV-urile lor după efectuarea plății.

2.3.5.  Accesul la contul de Utilizator Recrutor – Angajator pentru alte persoane din cadrul aceleiași organizații

Contul aferent Utilizatorului Recrutor NU permite setarea accesului și altor persoane (ex: angajați, colaboratori) la notificările transmise de Societate către contul de Utilizator Recrutor.

2.4.  Publicarea CV-urilor / anunțurilor de recrutare – angajare prin intermediul Platformei CreativeJob

Platforma CreativeJob este o platformă de comunicare între Utilizatori, aceștia fiind responsabili de conținutul publicat în Platforma CreativeJob (CV-uri, Anunțuri recrutare, etc), denumite în continuare “Conținut Publicat de Utilizator”. Ne rezervăm dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi și fără o notificare prealabila), de a șterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restricționa accesul unora dintre utilizatori la una dintre platformele sale de comunicare. Aceste măsuri pot fi luate ca urmare a nerespectării de către Utilizatori a prevederilor legale sau a termenilor și condițiilor de utilizare a Platformei CreativeJob.

Utilizatorul este singurul responsabil pentru Conținutul Publicat de Utilizatorul respectiv. Pentru aceasta, trebuie să știți ca postarea sau transmiterea de mesaje prin intermediul Platformei CreativeJob este supusă următoarelor condiții și limitări:

a.  Anunțurile publicate trebuie să fie complete, conținând toate informațiile sau condițiile aflate în legătură cu anunțul.

b.  NU puteți publica, transmite sau face referire la orice tip de mesaj care poate conține o formă unanim recunoscută în societate ca fiind “publicitate” la diverse categorii de bunuri și servicii.

c.  NU puteți publica, transmite sau recomanda Utilizatorilor niciun fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicație puse la dispoziție de CreativeJob sau prin intermediul altor mijloace de comunicații, dar utilizând datele obținute prin intermediul Platformei CreativeJob.

d.  NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin recomandări de a cumpăra sau de a nu cumpăra un anumit produs sau serviciu. De asemenea, nu puteți publica sau face referire în nici un fel la mesaje care conțin informații confidențiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mențiunea “confidențial” sau cu orice alta mențiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta prețul, imaginea sau valoarea de piața a unui produs sau serviciu.

e.  NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin texte ilegale, amenințătoare, abuzive, indecente, discriminatorii sau care încalcă în orice fel drepturi ale terților sau prevederi legale.

f.  NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin viruși sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot întrerupe, elimina sau limita funcționalitatea Platformei CreativeJob sau a oricăror alte sisteme informatice (hardware sau software).

g.  NU puteți colecta în niciun fel informație identificabilă personal de la utilizatorii sau membrii CreativeJob, decât cu scopul unic și direct de a accesa Serviciile puse la dispoziție de CreativeJob (i.e. aplicarea la post de munca la un Utilizator Recrutor sau contactarea Utilizatorilor Candidați în scop de recrutare).

h.  NU puteți restricționa sau elimina accesul altor Utilizatori la platformele de comunicare puse la dispoziție de CreativeJob.

i.  NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje a căror sursa este ascunsa.

j.  NU puteți publica, transmite sau face referire la niciun fel de “joc piramidal” sau orice alta activitate menita a înșela încrederea unor persoane, precum și orice activități similare unor fapte în privința cărora s-a probat în trecut potențialul infracțional ori potențialul de a înșela încrederea unui Utilizator al Serviciilor CreativeJob.

k.  Nu puteți publica materiale care contravin oricăror altor prevederi ai acestui set de Termeni și Condiții, CreativeJob putând în mod discreționar să le elimine din Platforma CreativeJob, fără niciun fel de explicație în acest sens.

Prin publicarea Conținutului Publicat de Utilizator pe sau prin intermediul Platformei CreativeJob sunteți de acord ca dumneavoastră sunteți singurul responsabil și veți despăgubi CreativeJob pentru orice pagubă, costuri sau limitări de profit care apar ca urmare a postării, transmiterii sau referinței de către dvs. a unor mesaje al căror conținut încalcă prevederile condițiilor și limitărilor descrise mai sus.

Unii Utilizatori pot înțelege că este mai simplu să încalce regulile statueta în acest set de Termeni și Condiții, și, drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate înșelătoare, incompletă, incorecta sau agresiv orientată spre alte categorii sociale. Ar trebui deci să discerneți înainte de a folosi informația cuprinsă în aceste mesaje pentru a face o investiție sau orice altă acțiune care implică folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terți. Imaginea prezentată de mesajele publicate poate fi uneori diferită de realitate.

3.  Protecția Contului de Utilizator (Utilizator Candidat sau Utilizator Recrutor – Angajator)

Accesul dvs. la contul de Utilizator al Platformei CreativeJob este protejat de o parolă. Vă recomandam să nu dezvăluiți nimănui această parolă. CreativeJob nu vă cere niciodată parola conturilor dvs în mesaje sau telefoane nesolicitate. Mai mult, vă recomandăm să ieșiți din contul de Utilizator (i.e. să dați log off / sign out), la sfârșitul fiecărei sesiuni de utilizare. Vă sfătuim de asemenea să închideți fereastra browserului în care ați lucrat la sfârșitul navigării dvs. în CreativeJob.

Aceste sfaturi sunt destinate să înlăture accesul persoanelor neautorizate la informațiile dvs. personale sau la corespondența dvs.

Sunteți răspunzători de păstrarea confidențialității asupra informațiilor și a parolei dumneavoastră. Veți fi răspunzători de utilizarea înregistrării dumneavoastră, indiferent dacă utilizarea se face cu sau fără voia dumneavoastră. Sunteți de acord să sesizați CreativeJob în legătură cu orice utilizare neautorizată a datelor dvs. de înregistrare în Platforma CreativeJob. Societatea nu va fi răspunzătoare pentru nici o pagubă morala sau materială provocată prin nerespectarea de către dvs. a măsurilor de securitate a datelor utilizate pentru accesarea Platformei CreativeJob.

4.  Protecția proprietății intelectuale

Conținutul și designul Platformei CreativeJob (precum și orice alt material având legătura cu CreativeJob) trimis către dvs. prin email sau furnizat către dvs. în orice altă modalitate (ca, spre exemplu: articole, design și orice alte materiale la care ne vom referi în continuare ca la “Conținut CreativeJob”), aparțin CreativeJob și colaboratorilor săi – acolo unde acest lucru este specificat expres ori nu este specificat un alt autor – (drept de autor) și sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuală. Articolele publicate în secțiunile cu articole (ex: “Blog”, etc) pot să nu fie realizate de către CreativeJob, în acest caz dreptul de proprietate intelectuala aparținând exclusiv colaboratorilor CreativeJob care le-au realizat.

Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele fără a deține o permisiune scrisa din partea CreativeJob sau colaboratorilor săi, care dețin un drept de proprietate intelectuală asupra secțiunii respective de conținut a Platformei CreativeJob. De asemenea, este interzisă reproducerea, în orice fel, integral sau parțial, a informațiilor cuprinse în CV-urile Candidaților, în anunțurile de recrutare ale Companiilor, fără acordul scris și prealabil din partea CreativeJob.

Puteți folosi conținutul Platformei CreativeJob doar pentru uzul dvs. și al companiei dumneavoastră, potrivit scopului pentru care v-ați înscris în Platforma CreativeJob. Cu excepția celor spuse mai sus, conținutul Platformei CreativeJob nu poate fi reprodus, modificat și exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatări.

Acțiunile de tipul celor descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea CreativeJob:

a.  reproducerea sau stocarea conținutului, precum și trimiterea acestui conținut către orice alt site, server sau orice alt mijloc de stocare a informației.

b.  modificarea, publicarea, transmiterea, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră.

c.  îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al CreativeJob asupra conținutului.

Orice utilizare a conținutului Platformei CreativeJob în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document este interzisă. Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: contact@creativejob.ro

De asemenea, este interzisă utilizarea de mijloace automate, inclusiv script-uri, aplicații de tip robot, bot, spider, crawler și/sau sau orice aplicații / programe de calculator ce pot înșela, sau simula anumite activități sau statusuri în Platforma CreativeJob sau, în orice fel, exploata anumite funcții sau vulnerabilități ale Platformei CreativeJob în vederea obținerii unor avantaje, pentru sine sau pentru alți Utilizatori sau terți, în ceea ce privește utilizarea Platformei CreativeJob sau accesarea și utilizarea oricăror Servicii.

5.  Protecția datelor cu caracter personal

Societatea tratează cu seriozitate confidențialitatea datelor cu caracter personal ale Utilizatorilor. Politica de confidențialitate și aspectele privind modul în care Societatea prelucrează datele cu caracter personal ale Utilizatorilor (inclusiv ale reprezentanților Utilizatorilor Recrutori) sunt descrise în secțiunea Politica de Confidențialitate la adresa https://www.creativejob.ro/politica-de-confidentialitate/

De asemenea, trebuie menționat ca Utilizatorii Recrutori acționează ca operatori de date cu caracter personal, conform legislației aplicabile, și în această calitate acestora le revin o serie de drepturi și obligații corelative cu privire la datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Candidați accesate prin intermediul Platformei CreativeJob.

ATUNCI CÂND UTILIZEAZĂ SERVICIILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL PLATFORMEI CREATIVEJOB, UTILIZATORII RECRUTORI ACCEPTĂ ȘI SUNT DE ACORD SĂ RESPECTE TERMENII ȘI CONDIȚIILE PREVAZUTE ÎN ACORDUL DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL, CARE FACE PARTE INTEGRANTĂ DIN ACEST SET DE TERMENI ȘI CONDIȚII. ATUNCI CÂND VĂ CREAȚI UN CONT DE UTILIZATOR RECRUTOR, TERMENII ȘI CONDIȚIILE, RESPECTIV POLITICA DE CONFIDENTIALITATE VOR FI DISPONIBILE ÎN FORMULAR RESPECTIV LA ACESTE ADRESE https://www.creativejob.ro/termeni-si-conditii/ ȘI https://www.creativejob.ro/politica-de-confidentialitate/

De asemenea, în cazul Utilizatorilor Recrutori situați în state terțe cărora nu li s-a recunoscut un nivel de protecție adecvat, aceștia vor putea avea acces la datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Candidați doar în baza unui set de clauze contractuale standard încheiate privind introducerea unui set alternativ de clauze contractuale standard pentru transferul de date cu caracter personal către tari terțe aprobat de Comisia UE. Acordul de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal vă include și un set de clauze contractuale standard care trebuie acceptate de un astfel de Utilizator Recrutor înainte să aibă acces la datele Utilizatorilor Candidați.

În lipsa clauzelor contractuale standard semnate cu Utilizatorul Recrutor, transferul se vă putea face doar în baza unor alte mecanisme care a sigura garanții adecvate conform Art. 46 din GDPR sau dacă transferul este necesar pentru executarea unui contract cu persoana vizata (respectiv atunci când Utilizatorul Candidat aplica în mod direct la un anunț de angajare publicat de un Utilizator Recrutor situat într-un stat terț).

6.  Modificări și Suspendarea accesului

CreativeJob își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adaugă sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului Platformei CreativeJob. De asemenea, CreativeJob își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut.

CreativeJob poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să înceteze accesul dvs. la conținutul Platformei CreativeJob sau la o parte a acestui conținut. În acest sens, CreativeJob poate bloca accesul, utilizarea serviciilor sau folosirea oricăror altor servicii ale sale de care beneficiați, sau să scoată și să șteargă orice material din cadrul Serviciilor, pentru orice motiv. CreativeJob poate de asemenea, oricând dorește și fără a da socoteala, întrerupe furnizarea Serviciilor, sau a unei părți a lor, cu sau fără nici o notificare prealabila.

În cazul acesta, se vor aplica, acolo unde este cazul, prevederile Secțiunii 2.3.4 din Termeni și Condiții. În cazul restricționării accesului Utilizatorilor de servicii plătite, aceștia înțeleg și sunt de acord ca singurele pretenții pe care le vor putea formula împotriva CreativeJob se limitează la solicitarea restituirii părții de tarif corespunzătoare perioadei restricționate.

7.  Lipsa garanției și a refuzului de răspundere

Deși în fiecare moment face eforturi în vederea asigurării calității și corectitudinii datelor publicate în Platforma CreativeJob, CreativeJob nu poate garanta în privința conținutului său, a caracterului corect, complet și actual al informațiilor prezentate în CV-urile Utilizatorilor Candidați și anunțurile de recrutare postate de Utilizatorii Recrutori, a software-ului ori a produselor și serviciilor publicate sub egida sa pe Platforma CreativeJob. În măsura în care legea aplicabilă permite, CreativeJob nu va fi ținut răspunzător, în nici o situație, pentru nici o daună, pricinuită direct sau indirect, pentru nici o lipsă de profit directă sau indirectă (incluzând, dar fără a se limita la această enumerare: daune pentru pierderea profitului, întreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizării sau a întreruperii utilizării ori a lipsei regularității informațiilor și Serviciilor furnizate de CreativeJob.

CreativeJob nu garantează acuratețea, corectitudinea sau caracterul actual al informațiilor ori Serviciilor furnizate de CreativeJob. De asemenea, CreativeJob nu garantează faptul că sistemele informatice sau programele folosite de CreativeJob pentru afișarea sau transmiterea informației pe Platforma CreativeJob sau în orice altă formă nu conțin viruși ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietăți distructive.

În măsura în care legea aplicabila permite, sunteți de acord să exonerați de răspundere CreativeJob pentru orice acțiuni judiciare sau extrajudiciare și să acoperiți cheltuielile de judecată și orice alte cheltuieli care ar putea să apară ca urmare a încălcării de către dvs. a clauzelor acestui set de Termeni și Condiții.

8.  Forța Majoră

CreativeJob, afiliații sau, în general, furnizorii de informație către CreativeJob nu pot fi făcuți responsabili pentru nici o întârziere sau eroare în conținutul furnizat de publicațiile noastre, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința CreativeJob. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare al echipamentului tehnic de la CreativeJob, lipsa funcționarii conexiunii la internet, lipsa funcționarii conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele CreativeJob, erorile de operare, grevă, etc.

9.  Diverse

9.1.  Schimbarea termenilor prezentului acord

SOCIETATEA ÎȘI REZERVA DREPTUL DE A ACTUALIZA PERIODIC ACEST SET DE Termeni și Condiții (ex: PENTRU A CORESPUNDE SCHIMBĂRILOR SURVENITE LA NIVELUL LEGISLAȚIEI SAU AL SERVICIILOR FURNIZATE DE SOCIETATE). UTILIZATORII VOR FI NOTIFICAȚI CU PRIVIRE LA OPERAREA UNOR ACTUALIZĂRI / MODIFICĂRI ÎN setul de Termeni și Condiții ȘI LI SE VA SOLICITA SĂ ÎȘI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA setul de Termeni și Condiții ACTUALIZAT. REFUZUL DE A ACCEPTA setul de Termeni și Condiții ACTUALIZAT VA ATRAGE ÎNCETAREA CONTRACTULUI CU SOCIETATEA, IAR UTILIZATORII NU VOR MAI PUTEA UTILIZA PLATFORMA CREATIVEJOB ȘI/SAU SERVICIILE SOCIETĂȚII.

De asemenea, unele servicii oferite de CreativeJob pot face obiectul unor termeni diferiți, care vor fi afișați în cazul fiecărui astfel de serviciu, la loc vizibil, putând fi accesați înainte de folosirea serviciului.

9.2.  Publicitatea și conținutul furnizat de alte părți

Parți ale conținutului inclus în CreativeJob pot să fie furnizate de terțe persoane cu care CreativeJob are încheiate contracte de furnizare de conținut. De asemenea, în interiorul conținutului CreativeJob pot fi incluse secțiuni publicitare în care se vor afișa mesaje publicitare ale unor terțe persoane. CreativeJob nu este responsabil în nici o măsură asupra conținutului furnizat de terțe persoane, indiferent că acesta este publicitar sau nu. De asemenea, CreativeJob nu este responsabil asupra conținutului paginilor la care se face trimitere din interiorul său.

9.3.  Notificări

Orice notificare către CreativeJob trebuie trimisă în scris, prin e-mail sau prin intermediul postei.

Cu excepția cazului în care Utilizatorul comunică orice modificare, notificările vor fi transmise la datele de contact furnizate de Utilizator, iar respectivele notificări vor fi considerate primite de către Utilizator.

9.4.  Legea aplicabilă și jurisdicție

Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentul acord, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre soluționare în fața instanțelor competente de la sediul CreativeJob.